1. Ana Sayfa
  2. Blog
  3. Endüstriyel Dağcılık
  4. Endüstriyel Dağcı Nasıl Olunur?
Geri Dön

Endüstriyel Dağcı Olmak İçin Yapılması Gerekenler, IRATA Ve SPRAT Eğitimi Nedir? Endüstriyel Dağcı Maaşları Ne Kadar? tüm detaylar...

Endüstriyel Dağcı Nasıl Olunur?
Endüstriyel Dağcı Nasıl Olunur?

Merak edilen endüstriyel dağcılık bugün ülkemizde de oldukça popüler olmaya başladı. Hobi ve mesleki anlamda icra edilen bu özel meslek dalı isminden de anlaşılacağı üzere daha çok endüstriyel sahalarda yüksek noktalar üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu sebeple endüstriyel dağcı adını almıştır. Bu alanda profesyonel olmak açısından öncelikle dikkat etmeniz gereken birçok ayrıntılar söz konusudur.

Endüstriyel dağcılık eğitimleri almadan bu alanda uzman olmanız oldukça güçtür. Çünkü endüstriyel dağcılık başlı başına bir meslek dalıdır. Bugün daha çok erkekler tarafından tercih edilse de kadınlar tarafından da ilgi görüyor. Bu alanda kariyer yapabilmeniz açısından kurumsal kimlikli eğitim merkezini tercih edebilirsiniz. Endüstriyel dağcılık eğitimleri genellikle kısa sürelidir. Bu sebeple zaman kaybı yaşamanız söz konusu değildir.

Endüstriyel Dağcı Olmak İçin Yapılması Gerekenler

Endüstriyel dağcı olmak için ilk olarak belirtilen kriterleri taşımanız gerekiyor. Çünkü bu alan doğrudan yüksek noktalara erişimi kapsıyor. Diğer bir ifadeyle iple erişim uzmanlığı olarak da görülebilir. Dolaysıyla endüstriyel dağcı olmanın avantajları ise oldukça fazladır. Bu alanda yüksek başarılar elde ettiğinizde profesyonel firmalarla birlikte ve uzun seneler boyunca çalışma fırsatı elde edebilirsiniz.

Endüstriyel dağcı olmak için, mutlaka eğitim merkezine ulaşmanız gerekiyor. Sizlerden ilk olarak kapsamlı sağlık raporu talep edilir. Çünkü endüstriyel dağcılıkta tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu almanız önemlidir. Bu alanda herhangi kronik türünden sağlık sorunlarının olup olmadığı, yükseklik korkunuzun olup olmadığı gibi ayrıntılara bakılır.

IRATA Ve SPRAT Eğitimi Nedir?

Ülkemizde de sunulan IRATA ve SPRAT eğitimi geniş içeriklerden oluşturulan özel eğitim programlarıdır. Bu eğitimleri dilerseniz firma merkezinizden birebir alabilir veya doğrudan evinizin konforunda online bir şekilde de talep edebilirsiniz. IRATA, iple erişim kursu olarak da tanımlanır.

IRATA Eğitimi
IRATA Eğitimi

Sadece iple erişim uzmanı olmak istediğinizde bu eğitim programlarından faydalanabilirsiniz. IRATA eğitim programlarıyla iple erişim konusunda profesyonel özelliklere sahip olabilirsiniz.

Halat donanımı ve kullanımı, yükseklik korkusu kontrolü ve daha birçok farklı konularda uzmanlaşabilirsiniz. SPRAT, Profesyonel İple Erişim Derneği’nin özetlenmiş tanımlamasıdır. Bu eğitim branşı da birçok özellikleri bakımından IRATA eğitim programlarıyla benzerlik teşkil ediyor. Özellikle IRATA eğitim sertifika belgesini SPRAT eğitimleri üzerinden de alabilirsiniz. Bu dernek üzerinden ip çalışmalarınızı sağlıklı ve daha düzenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

IRATA Ve SPRAT Arasındaki Farklılıklar

Merak edilen IRATA ve SPRAT farkları pek söz konusu değildir. Çünkü gerçek anlamda her iki eğitim programı da aynı amacı taşıyor. IRATA üzerinden ip erişim uzmanı olabilir ve sertifikanızı alabilirsiniz. Benzer tarzdan SPRAT derneği üzerinden de ip erişim uzmanlığına adım atarak kendinizi geliştirebilir ve hatalarınızı yeniden gözden geçirebilirsiniz.

Endüstriyel Dağcılık Eğitimleri
Endüstriyel Dağcılık Eğitimleri

IRATA eğitimlerinden kolayca faydalanabilirsiniz. Fakat SPRAT eğitiminden faydalanmanız açısından birkaç farklı yöntemleri uygulamanız gerekiyor.

Ülkemizde de birçok firmalar SPRAT üyeliğinde yer alıyor. Dolaysıyla öncelikle kaliteli ve kurumsal kimlikli bir firmaya ulaşmanız gerekiyor. Firmayla gerekli anlaşmaları sağladıktan sonra ortalama olarak 7 gün boyunca devam edecek belgelendirme süresine katılmanız gerekiyor. Bu süreç ayrıca bazı firmalarda 6 gün olabiliyor. Söz konusu endüstriyel dağcılık süresi bölümü sadece eğitim programlarına ayrılıyor.

Bu süreç boyunca deviasyon geçişi, iniş çıkış, çıkıştan iniş ve inişten çıkış, düğüm geçişi, inişte yer alan kazazedenin ipten kurtarılması, temel malzeme bilgisi, istasyon geçişi, malzeme kullanımı, yapay ve yatay geçiş gibi birçok farklı eğitim programları yer alıyor. Bu aşamadan sonrasında ise aynı şekilde SPRAT kaydı bulunan bir süpervizör tarafından çeşitli sınavlardan geçiriliyorsunuz.

Bu sınavlar ise ilk olarak yazılı, sonrasında sözlü ve akabinde ise pratik olarak toplamda 3 kısımdan sunuluyor. Sınavlardan başarı elde ettiğinizde ilgili uzman tarafından SPRAT üyesi İple Erişim Seviye 1 Teknisyeni olmaya hak kazanıyorsunuz.

Endüstriyel Dağcı Maaşları Ne Kadar?

Ülkemizde ve Avrupa’da endüstriyel dağcı maaşları farklı bir şekilde sunuluyor. Bu hizmet modeli özellikle Avrupa ülkelerinden daha yüksek fiyat tarifeleri üzerinden sunuluyor. Dolaysıyla ülkemizde dahi endüstriyel dağcılık sertifika belgesi alan birçok kursiyerler doğrudan Avrupa ülkelerini tercih edebiliyor. Endüstriyel dağcılık geleceğin de en gözde meslekleri arasında yer alıyor. Bu sebeple yüksek maaşlar sunması haricinde uzun yıllar boyu kariyer yapabilme olanağı da sunuyor.

Endüstriyel dağcılık maaşları özellikle profesyonel firmalar tarafından daha yüksek bir şekilde gerçekleştiriliyor. Yabancı kaynaklı firmalar bu nedenle daha çok tercih ediliyor. Bu alanda kariyer elde ettiğinizde beklentilerinizin çok daha ötesinde yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Yüksek maaşlar sunan firmaları tercih edebilirsiniz. Endüstriyel dağcılık sadece bir iş alanı olmamakla birlikte bir hayat felsefesidir.

Endüstriyel Dağcı Nasıl Olunur? içeriğine puan verin.
Vereceğiniz puanlama ile içeriğin daha yararlı olmasını sağlamak
için geliştirmeler yapmaktayız.
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan

Endüstriyel Dağcı Nasıl Olunur? Konusuna Yorum Yaz

Adınız veya takma adınız.

Geçerli e-posta adresiniz.

Örnek: https:// veya https://www
doğrulama kodu Yenile
E-posta bilgileriniz gizli tutulur. Onay işleminden sonra, yorumlarınız yayınlanır.
içerik başlıklar+-
konuş
okuma
En Çok Okunanlar

İÇERİK PUANI
puanpuanpuanpuanpuan
5,0
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puan Çok iyi
100%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanİyi
0%0%
1 puan2 puan3 puan4 puan5 puanOrta seviye
0%0%
11111Yetersiz
0%0%
11111Çok yetersiz
0%0%
bülten

Kampanya ve yeniliklerden haberdan olmak için, e-bültene kayıt olun.

arşiv
Arşiv

sosyal medya
Sosyal Medya

Sosyal medya da bizi takip edin!

linkedinpinterest